NOZOMI DOJO
SPORTOVNÍ KLUB KENDÓ A IAIDÓ
HRADEC KRÁLOVÉ
 

ZE ŽIVOTA KLUBU KROK ZA KROKEM

Významné akce roku 2014

Předcházející roky

 

Rok 2014 ve zkratce

Nové stupně dan KENDÓ 3. dan  ► Pavel Štěpán st., Česká Republika
2. dan  ► Miloš Eichler, Česká Republika
2. dan  ► Lukáš Havelka, Česká Republika
2. dan  ► Lukáš Kopiště, Česká Republika
2. dan  ► Prokop Šimek, Česká Republika
1. dan  ► Nikol Eichlerová, Česká Republika
1. dan  ► Ondřej Havelka, Česká Republika
1. dan  ► Jiří Koutník, Česká Republika
1. dan  ► Minh Thanh Nguyen, Česká Republika
1. dan  ► Miroslav Štefka, Česká Republika
Nové stupně dan IAIDÓ 3. dan  ► Jan Vebersik, Polsko
3. dan  ► Pavel Tomeš, Belgie
2. dan  ► Pavel Štěpán st., Polsko
1. dan  ► Miloš Eichler, Česká Republika
Nejvýznamnější výsledky
Kompletní výsledky členů oddílu jsou ZDE
Z těch nejvýznamnějších
1. místo
  ● Mistrovství ČR kendó, junioři

  ● Mistrovství ČR kendó, smíšená kategorie

  ● Mistrovství ČR kendó, 5 členné týmy

 

 

Štefka Miroslav

Fritz Martin

Nozomi A (Havelka L., Havleka O., Štefka, Šimek, Fritz)

2. místo
  ● Mistrovství ČR kendó, junioři

  ● Mistrovství ČR kendó, ženy

 


Havelka Lukáš

Štěpánová Pavla

3. místo
  ● Mistrovství Evropy iaidó, 3. dany (smíš. kat.)

  ● Mistrovství ČR kendó, junioři

  ● Mistrovství ČR kendó, 5 členné týmy

 

 

 

 

Štěpánová Pavla

Havelka Ondřej

Nozomi B (Stejskal, Nguyen, Eichler, Štěpán st., Štěpánová)

Akce pořádané Nozomi Dojo Nozomi Iaido Gashuku Nozomi Kendo Gashuku - jaro Nozomi Senior Cup Nozomi Junior Cup  ■ Nozomi Kendo Gashuku - podzim Podzimní soustředění Krkonoše Vánoční kendování Nozomi Cup Kurz kendó pro začátečníky Výstava: Chrámy v Tokiu a okolí Prezentace pro veřejnost
Společenské akce Nozomi Suši párty Biřička  ■ Vánoční besídka Misogi Nen Macu Keiko

 

 

Jak šel rok 2014

leden Kroužek kendó při ZŠ Sever
 


V letošním roce pokračuje kroužek kendó při Základní škole Sever, který vede Pavel Štěpán ml. od září loňského roku. Kroužek je určen pro ty nejmladší, žáky prvních až třetích tříd.
Děti se učí úplné základy kendó a věříme, že v průběhu letošního roku se někteří z nich zařadí do oddílu.
leden Dětský turnaj kendó v Bílině, 11.1.2014, Bílina
  V sobotu jsme se účastnili dětského turnaje v Bílině. Akce byla úplně úžasná. Příjezd v pátek večer, bílinští již na nás čekali, měli jsme připravenou večeři a něco k pití, což bylo po dlouhé cestě příjemné. Příjemný a zábavný večer jak pro doprovod, tak pro děti.
V sobotu ráno jsme vstávali v 6 hodin, připravili dojo a následovalo 1,5 hodinové keikó. Pak snídaně, odpočinek a před obědem hodinový nácvik na závody (reihó, zopakování co je a co není ippon ad.) Oběd a po obědě soutěže v kategoriích kihon, šiai do 10 let, do 13 let do 16 let a novinka, soutěž 6 členných týmů, kde nastupovali čtyři děti a dva dospělí. Do týmů se losovalo bez ohledu na příslušnost k dojo, ale vždy tak, aby byly zastoupeny věkové kategorie ( ideálně 1x do 10 let, 2x do 13 let 1x do 16 let a dva dospělí).
Reprezentovali: Viki a Niki Eichlerovi, Ondřej a Lukáš Havelkovi, Lukáš Kopiště, Jakub Korbel, Martin Hadinec. Doprovod: Martin Fritz a Pavel Štěpán st.
Výsledky
   
únor IBU Vídeň, 8.-9.2.2014, Vídeň, Rakousko
  Akce proběhla i za účasti Nozomi Dojo. Bohužel Pavel Štěpán ml. onemocněl a nemohl se zúčastnit. Na cvičení se studenty a senseji z Univerzity v Tokiu tak do Vídně vyjeli Martin Fritz, Prokop Šimek a Lukáš Kopiště.
   
únor Shinbukan Iaido Taikai, 15.2.2014, Praha
  Zástupci Nozomi Dojo se zúčastnili Shinbukan Iaido Taikai.
Petr Brychta obsadil třetí místo v kategorii mudan,
Jan Vebersik získal stříbro v katekorii 2. dan,
Miloš Eichler získal BSF v kategorii týmů.
   
únor 2. Výroční členská schůze Nozomi Dojo, 17.2.2014, Studijní a vědecká knihovna v Hradci Králové
  Klubová statistika, zpráva o činnosti oddílu (oddíl, kendó, iaidó), akce a činnost v roce 2014, finanční zpráva, vyhlášení nejlepších sportovců Nozomi Dojo, diskuze.
 
únor Technica Cup 2014 - národní pohár kendó, 23.2.2014, Praha
6 medailí pro Nozomi Dojo
  Úžasné vystoupení našich mladých na Technica Cup 2014. Za neúčasti našich nejlepších, Pavlíka a Martina (oba nemoc), jsme si hned ráno po rozcvičce na poradě řekli, že budeme bojovat i za ně . Pokřikem Nozomíííí jsme si dodali bojovnosti a šli na to.
Začalo se současně kategorií junioři a ženy, takže Nikolka to měla fakt obtížný. Ještě ani neskončila zápas v juniorech a už ji vyvolávali k zápasu v ženách, kde se jí podařilo postoupit ze skupiny. Juniory početně ovládlo Nozomi. Byli jen dva „cizí“, Bařinka z Tenshin Dojo a Kodad ze SDM Bílina, se kterými si naši mládežníci rychle poradili a boje o medaile tak byly v režii nozomáků.
V ženách, mimo Nikolky, nastoupila také Pavla. S přehledem postoupila ze skupiny až do semifinále, kde prohrála s Janou Ziegelheimovou.
Kategorie smíšená byla opravdu nabitá a z těch nejlepších chyběli snad opravdu jen Martin, Pavlík a Novák z Kacuba. Ze skupin nás postoupilo poměrně hodně: Havelkovi oba, Kopiště, Pitaš, Stejskal a já. Další postup pak Ondra H. přes Švorce, ale Dudáš byl již nad jeho síly. Kopiště prohrál s Laibrtem, Pitaš s Valsou, Stejskal až v enčó s Klausem a já hloupě s Davidem. Svoji spanilou jízdu po postupu ze skupiny však nastartoval Lukátor. Postupně dále porazil Trabalíka, Procházku, Valsu a Jelena. V semifinále pak podlehl Janě Ziegelheimové 2:1, ale dal jí první ippon. Získá tak 8 bodů do NP a má velmi dobře našlápnuto na nominaci pro MČ 2015.
Roman se včera účastnil otevřeného repre tréninku, dnes nesoutěžil, ale zastupoval Nozomi jako jeden z rozhodčích, a jak jsem si všiml, byl hodně nasazován . Jsem opravdu rád za skvělou reprezentaci oddílu, nejen při turnaji, ale i při včerejším otevřeném repre tréninku. Všem moc gratuluji a děkuji.

-stp-

   
březen Mistrovství České republiky v kendó, 16.3.2014, Brno.
Tři tituly mistra republiky, 7 medailí a Best Fighting Spirit do Nozomi Dojo
  I bez absence velkých opor, Pavel Štěpán ml. a Lukáš Kopiště, přivážíme nejen prvenství ve tří ze čtyř kategorií, ale spoustu dalších skvělých umístění včetně BFS. Skvělé vystoupení juniorů v týmu Nozomi A s Martinem Fritzem jako taišó a zápasy Pavla Štěpána st. v týmu B, kdy mu tam chodily neuvěřitelně skvěle meny středem, a pak fantastický výkon Páji v souboji z džodanistou M. Suchým z Kacuba. V tomto zápase otočila výsledek, kdy prohrávala o ippon, dokázala Michala porazit a zajistila tím postup svému týmu (Nozomi B) do dalších bojů.

Článek

Výsledky

   
březen Donau Cup 2014, 30.3.2014, Vídeň.
Stříbro pro tým ČR s Martinem Fritzem.
  Reprezentace ČR v kendó se v neděli zúčastnila turnaje 5 členných týmů ve Vídni. V týmu byl i zástupce Nozomi Dojo, Martin Fritz. K týmu se připojil již také Pavel Litterbach, který přicestoval ze Spojených států. A družstvo si před nadcházejícím mistrovstvím Evropy vedlo, i bez nemocného Honzy Cílka, náramně a vybojovalo 2. místo. Až ve finále podlehli týmu Polska.
   
duben Nozomi Iaidó Gaššuku, 4.-6.4.2014, Hradec Králové
  Letošní Nozomi iaido gashuku byl opět intenzivní seminář iaidó vedený Tomášem Kynclem. Od pátku do neděle jsme stále na jednom místě, v areálu tělocvičny Základní školy Sever, a společně žijeme v dódžó. Ráno začíná zazenem, po snídani až do večera pak intenzivní cvičení přerušované přestávkami na oběd a večeři. Letos opět společně s Kensei jedním zástupcem Koki Dojo.
   
duben Mini Muga Cup, 6.4.2014, Brno
  Letos Mini Muga Cup kolidoval s iaidó gaššuku, a tak nebyl vyhlášen jako podporovaná oddílová akce. Přesto se na turnaj přihlásil Honza Nguyen. Postoupil z poolu.
   
duben Mistrovství Evropy v kendó,  11.-13.4.2014, Clermont-Ferrand, Francie
  26. Mistrovství Evropy kendó proběhlo ve Francii. Českou republiku z našeho oddílu reprezentovali: Lukáš Havelka, Lukáš kopiště a Míra Štefka (junioři + junior tým), a Martin Fritz(muži + týmy). Pavel Štěpán ml. působil jako podpora a manažer junior týmu.
Nikomu z českých reprezentantů se nepodařilo dosáhnout na medailová umístění. Pro juniory, kteří byli na ME v podstatě nejmladší, to však byly cenné zkušenosti, které jak věříme zúročí na příštím ME za dva roky v Makedonii.
   
duben Nozomi Kendó Gaššuku, 18.-20.4.2014, Hradec Králové
  Říká se, že dvakrát nevstoupíš do stejné řeky. Druhé kendó gaššuku, coby interní akce klubu Nozomi  s přizváním spřáteleného oddílu Kensei, ve smyslu tohoto rčení předčilo to předchozí. A to ne jen svojí účastí (36 účastníků), ale především svým spiritem a nasazením všech zúčastněných. Obrovský dík patří především skvělé přípravě a výborně sestavenému semináři, který připravili Martin Fritz a Pavel Štěpán ml. Hlavním učitelem byl právě Martin a dále mu asistovali Pavel Štěpán ml., Pavla Štěpánová a Tomáš Kyncl, vedoucí oddílu Kensei.
V pátek welcome cvičení, pak příprava společných prostor, příprava dojo a společná večeře. Večerka byla v 10:30 hodin.
Sobotní den začínal v 6:30 hodin asageikem a pak až do večera se střídalo cvičení kendó a přednášky s videoprojekcemi. Samozřejmě s přestávkami na relaxaci a jídlo, které jsme si po všechny tři dny připravovali sami společně v areálu školy.
Neděle až do 13 hodin v podobném režimu. Po obědě přednáška a videa, jak nastupovat na zápasy, povely rozhodčích a pak oddílový turnaj týmů. Čtyři nejpokročilejší senpajové, Havelka L., Kopiště L., Šimek P. a Koutník J. si nalosovali k sobě po šesti lidech a mohlo se začít. Týmová soutěž sestávala ze tří samostatných turnajů, jejichž výsledky se sčítaly. První byl turnaj ve výpadech na panáky, druhý turnaj klasický kihon a třetí šiai. Přičemž celé družstvo se vždy účastnilo každého turnaje. Systém byl ve všech turnajích každé družstvo s každým. Nováčci se tak naučili a zažili nejen závodní atmosféru, ale i nastupování, tedy reihó. Vyhrál tým Prokopa Šimka.
Gaššuku je za námi a již pomalu chystáme podzimní. Chtěli bychom letos dvě, ale podzim je velmi náročný na další akce včetně podzimního soustředění Krkonoše 2014, a tak se na gaššuku zřejmě sejdeme až za rok.
   
duben Bílinská trofej, 26.4.2014, Bílina
  Na letošní trofej do Bíliny vyrazilo z Nozomi 15 dětí a 4 dospěláci jako doprovod. Vedoucím a manažerem týmu Nozomi byl Pavel Štěpán ml. Trochu trabl sehnat auta a řidiče pro tolik dětí, ale nakonec s pomocí Pavlíka, Jirky Havelky a Tomášů Lohnického a Matyáštíka se zadařilo a výprava mohla jet celá.
Pro některé děti to byl první turnaj mimo vlastní dojo a také skvělá příprava na mezinárodní taikai v belgickém Gentu, který nás čeká za 14 dnů.
Výsledky najdete ZDE
   
Květen Kojika, 10--11.5.2014, Gent, Belgie
  I letos jsme se zúčastnili mezinárodního turnaje mládeže v belgickém Gentu. Již tradičně jsme odjížděli ve čtvrtek večer a cestovali přes noc. V pátek jme navštívili Luxemburg a po prohlídce a krátkém posezení v kafeterii na luxemburském náměstí jsme pokračovali do Gentu. Zde ubytování a druhý den turnaj. Večer pak opět úžasná sajonára párty. V neděli ráno návrat zpět domů.
Výsledky najdete ZDE
   
Květen Otevřené mistrovství Polska v iaidó, 16.-18.5.2014, Zawiercie, Polsko
  Medaili nevezeme, ale Pavel Štěpán st. získal ocenění Best Fighting Spirit v kategorii 1. danů.
   
Květen Seminář a zkoušky na stupně iaidó, 16.-18.5.2014, Zawiercie, Polsko
  Pavel Štěpán st. složil zkoušky na 2. dan iaidó a Miloš Eichler na 1. dan iaidó.
   
Květen Sacuki Cup -  národní pohár kendó, 18.5.2014, Praha
  Výsledky najdete ZDE
   
Květen Suši párty, 30.5.2014, Hradec Králové
  Opět jsme se sešli v Indoor Golf Fomei. Zahráli jsme si Adventure golf, pak střílečka na trenažéru a samozřejmě příprava suši. Martin Orság opět vařil čaje. Vyhlášení soutěží a volná zábava.
   
Květen Seminář s Kamemto sensejem, Praha
  Někteří členové Nozomi se zúčastnili semináře s Kamemoto sensejem. /Účast byla menší, tedy z našeho oddílu, což je velká škoda.
   
červen Oddílové zkoušky na stupně kendó, 3.6.2014, Hradec Králové
  Pod patronací ČFK jsme spořádali oddílové zkoušky kendó do 1. kjú. Zkoušky proběhly v rámci úterního cvičení, které bylo prodlouženo (po dohodě s aikidem, které cvičí po nás).
   
červen Oddílový přebor Nozomi Junior a Nozomi Senior Cup, 16.6.2014, Hradec Králové
  Letos jsme se chystali rozšířit oddílový přebor o kategorii dan. Vzhledem k tomu, že soutěž probíhá v rámci standardního pondělního cvičení, nepodařilo se nám tuto kategorii stihnout. Příští rok zřejmě posuneme začátek tak, abychom mohli vypsat i kategorii dan.
Oddílový přebor je vynikající zkušenost pro začátečníky a malé děti a také možnost jak rozvíjet šinpan wazu. Soutěž je v rámci oddílu, tedy v domácím prostředí :)
Výsledky najdete ZDE
   
červen Martin Fritz a Hanako Takizawa (Fritzová) - svatba, 20.6.2014, Častolovice
   
   
červen Biřička 2014 - rozloučení se školním rokem, 26.6.2014, Hradec Králové - Biřička
  Tradiční setkání u rybníku Biřička před letními prázdninami. Fotbálek, koupání, opékání buřtů ...
   
červen Kensei Iaido Seishin, 28.6.2014, Praha
  Text
   
srpen Ogino sensej v Hradci Králové, 4.8.2014
  V rámci více než týdenní návštěvy Ogino senseje, učitele Pavly Štěpánové. a Tomáše Kyncla., a jeho doprovodu, jsme je přivítali a hostili v Hradci Králové. Výlet do Josefova, prohlídka Hradce Králové a jízda vláčkem byly zakončeny večerním keikem. Pak posezení v Drink klubu.

Ogino Jasumiči sensei, 7. dan kendó kjóši, 6. dan iaidó renši, mistr kaligrafie a čajové školy Urasenke, majitel a vedoucí Shubukan Dojo v Tokiu.
Ogino Kyoko, manželka pana Ogino.
Mitsuo Morii sensei, 8. dan džódó kjóši, 6. dan iaidó renši a 4. dan kendó.
Paní Morii Kajoko , 7. dan džódó renši, manželka Morii senseje.
Paní Watanabe Tokuko, 5. dan kendó.
Paní Kawana Tošiko, 5. dan kendó.
Paní Fudží Sačiko, 4. dan kendó, 1. dan iaidó.
Paní Amano Mika.
Pan Amano Mičihiro (12 let), 2. kjú kendó.
Paní Ebihara Miki (11 let), 3. kjú kendó.
   
srpen Gaššuku s Ogino sensejem, 7.-10.8.2014, Brtnice
  Kendó, iaidó džódó. To vše jsme v proběhu gaššuku měli možnost cvičit pod vedením pana Oginó. Džódó vedli pan Morii (8. dan džódó) a paní Morii (7. dan džódó).
Součástí gaššuku byl i čajový obřad, který připravila manželka pana Ogino, skládání origami a přednášky pana Ogino.
   
září Kroužek kendó při ZŠ SEVER, šk.r. 2015/16 (2. ročník)
  Pro školní rok 2015/16 povede Pavel Štěpán ml. opět kroužek kendó při ZŠ Sever. Letos otevřen pro 1. a 2. třídy. Od listopadu 2015 mu chodí pomáhat Hanako Fritz.
   
září Kroužek kendó při ZŠ SEVER - posily do oddílu
  Z prvního kroužku, šk. rok 2014/15, do oddílu Nozomi Dojo projevily zájem cvičit a byly vybrány 4 děti: Lucie Hřibová, Ondřej Rydrych, Šimon Velstruský a Matyáš Vognar.
Od září 2015 se zařadili do základny Nozomi Dojo. Do poloviny listopadu cvičili jako samostatná skupina pod vedení Pavla Štěpána ml. a jen 1,5 hodiny, od poloviny listopadu, kdy obdrželi bógu, se začlenili plnohodnotně do cvičení. Věříme, že jim to vydrží - jsou velmi šikovní.
   
září Nábor Kendó, 8.9.2014, Hradec Králové
  Nábor s ukázkovým tréninkem a další informace ke následnému kurzu kendó proběhl na SPŠ stavební v Hradci Králové v malé tělocvičně.
   
září Nábřeží sportu - 14.9.2014, Hradec Králové
  Oddíl NOZOMI Dojo prezentoval KENDÓ a IAIDÓ na přehlídce sportů Hradce Králové. U stánku Nozomi bylo možné získat informace o kendó, iaidó, trénincícha  činnosti oddílu. Byly ke shlédnutí ukázky výstroje a výzbroje a zájemci si mohli vyzkoušet údery mečem.
V průběhu sportovního odpoledne jmme měli i tři prezentace, 2x na malém tatami i s komentářem a 1x na velkém pódiu s hudbou.
   
září Výstava fotografií z cyklu Nozomi Dojo v Japonsku, 15. – 30. 9.2014, Studijní a vědecká knihovna Hradec Králové
  Nozomi Dojo uspořádalo již třetí výstavu z cyklu Nozomi v Japonsku. Tentokrát na téma Chrámy v Tokiu a okolí.
   
září Toru Giga Cup, 19. – 21.9.2014, Praha
Zlato v týmové souži
  Tým Nozomi dojo získal zlato v turnaji týmů na mezinárodním turnaji Toru Giga Cup. V silné konkurenci 15ti týmů z Evropy je to opravdu fantastický výsledek. Tým nastupoval zpočátku bez Martina Fritze, který tou dobou přilétal z Japonska. První dva zápasy tým vybojoval bez této opory a postoupil ze skupiny. Mezitím Martin přistál na Ruzyni, skočil do auta a v 10 hodin se připojil k týmu. A pak nervy drásající cesta KO systémem až ke zlatu. Mimo jiné jsme vyřadili silné týmy z Polska a Chorvatka.
Druhému týmu se podařilo postoupit ze skupiny, pak vypadl s pozdějším semifinalistou. Třetí tým byl oslaben o Pavlu Štěpánovou, která onemocněla, a tak byl neúplný. Ze skupiny nepostoupil.
Složení týmu Nozomi A: Martin Friz, Pavel Štěpán ml., Freija D´Hont, Lukáš Havelka, Lukáš Kopiště, Prokop Šimek.
Složení týmu Nozomi B: Štěpán st., Záhora, Eichler, Kopiště, Nguyen.
Složení Týmu Nozomi&Friends: Kyncl, Štěpánová, Kloz, Linds, Juráň
   
říjen Moravský pohár - Národní pohár ČR kendó , 19.10.2014, Frýdek-Místek
Medaile z Národního poháru kendó ČR
  NP proběhl ve třech kategoriích - junioři, ženy a smíšená kategorie. Ve všech jsme měli své zástupce. V juniorech jsme získali všechna tři medailová místa, v ženách pak zlato a překvapivě i bronz díky Nikolce Eichlerové, teprve juniorky. Ve smíšené se medailově nedařilo, ale postupy až do čtvrtfinále se také cení (Fritz, Štěpán, Štěpánová, Záhora).
Výsledky
JUNIOŘI: 1. L. Kopiště (ND), 2. L. Havelka (ND), 3. M. Štefka (ND) a J. Bařinka
ŽENY: 1. P. Štěpánová (ND), 2. B. Klimovičová 3. N. Eichlerová (ND) a E. Vytlačilová
SMÍŠENÁ: 1. O. Dudáš, 2. M. Suchý, 3. J. Ziegelheim a V.Žáček
BFS: L. Kopiště (ND), N. Eichlerová (ND)
   
říjen Nozomi kendó gaššuku - podzim, 24.-26.10.2014, Hradec Králové
  INTERNÍ AKCE NOZOMI. Intenzivní příprava před soustředěním a zkouškami. Gaššuku vedli Martin Fritz a PAvel Štěpán ml.
   
říjen 21. Mistrovství Evropy v iaidó, 30.10.-2.11.2014, Helsinky, Finsko
Bronzová medaile
  Bronzovou medaili na Mistrovství Evropy v iaidó získala Pavla Štěpánová z klubu Nozomi Dojo. V kategorii 3. danů (bez rozdílu pohlaví) obhájila třetí místo z loňska. Finále Pavle uteklo o jeden praporek.
   
listopad Podzimní soustředění kendó "Krkonoše 2014", 7.-9.11.2014, Horní Malá Úpa
  Uspořádali jsme celorepublikové soustředění kendó "Krkonoše 2014". Součástí byla i příprava reprentace kendó. Cvičení vedli učitelé z Belgie. Na závěr proběhly zkoušky kendó do 1. kjú vč.
Letošní ročník byl zatím nejsilněji obsazený, zúčastnilo se jej přes 90 cvičenců.
   
listopad Návštěva přátel z Belgie, 7.-12.11.2014,  Hradec Králové
  V letošním roce u nás na několik dnů zůstali Marie-France, Dirk a Freya, kteří si tak prodloužili soustředění "Krkonoše 2014". Byli ubytováni u Martina Vacka, kterému patří velké poděkování za tuto možnost.
V pondělí výlet po Pardubicích včetně nákupů :) organizoval Martin Vacek. Večer pak společné cvičení kendó.
V úterý výlet do Prahy zajišťoval a přátele provázel Pavel Štěpán ml. Večer opět cvičení kendó, pak sajonára v "Atlantě" a procházka večerním Hradcem po Náplavce.
Středa, balení a odjezd na letiště a návrat domů. Organizoval Martin Vacek.
   
listopad Vánoční kendování, celosttání turnaj kendó pro mládež, 29.11.2014, Hradec Králové
  Celostátní turnaj kendó pro mládež. Letošní účast byla opravdu velká a Nozomi Dojo se neztratilo. Získali jsme spoustu medailí ve všech kategoriích
Výsledky najdete ZDE
   
listopad Nozomi Cup - Národní pohár ČR kendó, 30.11.2014, Hradec Králové
  V národním žebříčku kendó se nám letos, vyjma kategorie junioři a ženy nedařilo. Bylo to způsobeno především naší neúčastí na minulých národních pohárech ve smíšené kategorii. Na posledním Národním poháru 2014 jsme však vše napravili. Junioři a ženy vezou opět medaile a potvrdili si celkem jisté nominace na MČR 2015. Ve smíšené kategorii se díky finále, do kterého se probojoval Pavel Štěpán ml., podařilo získat potřebné body a Pavel tak postoupil na dělené 8.-9. místo v celkovém žebříčku. Na MČR tak bude mít možnost v předzápase bojovat o účast na MČR.
Výsledky Nozomi Cup najdete ZDE     Výsledky žebříčku Národního poháru 2015 najdete ZDE
   
prosinec Kensei iaidó seišin, 12. – 14. pro 2014, Praha
  Intenzivní seminář iaidó se zkouškami do 1. kjú včetně. Pro zvané bylo v pátek odpoledne cvičení korjú. Nozomi Dojo bylo mezi zvanými.
   
prosinec Vánoční besídka, 20.12.2014, Hradec Králové - Biřička
  Posezení, koulení, šipky, volná zábava, dětská horolezecká stěna a vyhlášení nejlepší docházky za rok 2014.
   
prosinec Misogi, 22.12.2014, Hradec Králové
  Společné cvičení (kendó, iaidó) na očištění mysli. Poslední oficiální cvičení roku.
   
prosinec Kangeiko, 26. - 30.12.2014, Berlín, Německo
  Martin Fritz se účastnil berlínského kangeika pod vedením Tadaomi Hojo senseje, 7. dan kendó.
   
prosinec Nen Matsu Keiko, 31.12.2014, Hradec Králové
  Silvestrovské cvičení, rozloučení se se starým rokem. Balónková bitva.